Friday, 10 May 2013

You Can Achieve Success,But in A Different Way ^_^

Assalamualaikum ...

hari nie nak cakap pasal kejayaan .. yes , semua orang boleh miliki kejayaan tapi melalui cara yang berlainan ..

sesiapa yang berjaya pun , pasti bermula dari bawah ..


apa yang dimaksudkan dengan cara yang berlainan tu ?
okay , ada orang yang hidup senang dengan kerjanya yang bagus disebabkan pointernya yang cemerlang di universiti .. okay nie adalah cara yang cepat mencapai kejayaan ..

ada yang hidup senang bukan disebabkan kelulusan di universiti , tetapi mungkin dia menjalankan bisnes sendiri .. yang nie ternyata kena mula dari bawah .. ambil masa yang agak lama untuk berjaya .. nie pula cara yang lambat .. tetapi orang tetap mencapai kejayaan .. 

actually , nie pandangan ekin ja .. sebenarnya banyak cara lagi untuk mencapai kejayaan .. senang kata , rezeki ALLAH bagi , tapi tetap kena berusaha .. kejayaan tak datang bergolek yer .. 

pendek kata , usaha tangga kejayaan .. kalau dah diberi peluang yang kita sendiri nampak kita akan dapat apa yang kita nak , work hard for it .. kalau tak , disappear la peluang tu ..


tengok quotes di atas nie .. bermakna kan ?
terus , ekin teringat pulak tentang susah dahulu , senang kemudian ..

kita kena work hard before kita achieve success dan hidup senang , mampu survive searus dengan dunia globalisasi kita nanti ..

"kepada kawan2 yang seangkatan ekin , 1995's teen , bila korang dah ada dekat U nanti , jangan leka dah yer .. usaha , jangan ingat nak enjoy jer .. study sama , jangan tinggal terus "

JANGAN LUPA BERDOA PADA-NYA , JANGAN LUPA PADA-NYA SAAT KAMU SUDAH SENANG NANTI .. KERANA REZEKI ITU DATANG DARIPADA-NYA ..

till then dear friends ..

In Shaa ALLAH , engineer to be .. pray the best for me okay .. Aamiin ..

FAILURE IS THE BEST 'ADVICE' TO US





4 comments:

  1. nice entry...i tinggalkan skali my link :)

    http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/special-giveaway-from-sabah.html

    ReplyDelete
  2. @Leods : thnkz yer ... ok thnkz tinggl link .. akan singgh sbntr lagi ...

    ReplyDelete

Please drop your comments that might contributes new ideas and build more and more positive vibes among us.